dimecres, 11 de juny del 2008

TABOULÉ NORDAFRICÀ


La recepta que us proposem avui ens l'ha enviada la Carol, companya d'aventures del nostre corresponsal a Tonterias del Rock, ambdos són dibuixants amb gran futur... d'ella és la nostra capçalera! Mil gràcies i sort en el concurs!


La recepta és de mon pare, és franco-àrab (la recepta, no mon pare) i és un taboulé nordafricà (poca conya, si és libanés llavors té un 70% de julivert i un 30 de sèmola!). I crec que acompleix amb els següents requisits.

  • és escandalosament barato

  • no embrutes mentre el fas ni mentre el menges (només necessites una forquilla)

  • es molt sà i fresquet, que ara venen les calors. Però, alhora, afarta.

  • acollonantment fàcil de fer.

Ingredients per a unes 4 racions:

  • un paquet de cous-cous gra mitjà. Tenir en compte que got d’uns 200 grams, resultarà en una ració maca.

  • 4 tomàquets madurs però ferms (que es puguin tallar)

  • 1 ceba dolça o tendra (que no piqui gaire)

  • 2 pebrots verds

  • El suc d’una llimona

  • 1 llauna de concentrat de tomàquet substituïble per dos tomàquets molt madurs ratllats.

  • Oli verge d’oliva

  • Sal i pebre

  • Opcional: menta fresca tallada fineta i comí.

  • Opcional: Un pot petit de cigrons cuits. La recepta de mon pare en porta... però a mi no m’agraden (agh!)

A més, us facilito una manera alternativa de fer el cuscús a la cuscusera àrab. Un “truco”, vaja.
Comencem posat a bullir aigua amb sal (o un estarlux), més o menys la mateixa que cuscús (un got). Quan bulli, hi tirem el cuscús y apaguem el foc. Tapem durant uns 5/10 minuts, però el vigilem i anem removent amb una forquilla per a que s’unflin els grans. Quan estigui, ho pasem a una fonti i hi tirem una nou de mantega o un rajolinet d’oli verge.
Tallem la ceba, el pebrot i el tomàquet a dauets petits. Ho mesclem amb la sèmola. Si teniu el pot de concentrat de tomàquet, afegiu-ho ara, o el tomàquet maduríssim ratllat. Es tracta que el cuscús quedi rosat. Removem. Salpebrem, i hi afegim els cigrons cuits nets i la menta i el comí, si en tenim.
Finalment, amanim amb el suc de la llimona i oli verge.


El resultat es un fotimer de menjar que estarà fantàstic durant tres o quatre dies.
Una versió “deluxe” necessita forçosament la menta –o, fins i tot, “cilantro”- i uns quants cogollos d’enciam o bé un enciam trocadero (fulles petites i carnoses). Poseu en un plat les fulles amb la forma còncava cap amunt i un parell de cullerades de taboulé dins. La gent ho podrà menjar amb els dits com a aperitiu.

Salut!

2 comentaris:

Anònim ha dit...

mmmm... m'encanta el cuscús! he arribat a substituir l'arròs pel cuscús! :)

Anònim ha dit...

nyam, taboulé! perfecte per als tupperistes (com jo)!

Acabo de descobrir aquest bloc i em penso que el visitaré sovint :)