La recepta és de mon pare, és franco-àrab (la recepta, no mon pare) i és un taboulé nordafricà (poca conya, si és libanés llavors té un 70% de julivert i un 30 de sèmola!). I crec que acompleix amb els següents requisits.
- és escandalosament barato
- no embrutes mentre el fas ni mentre el menges (només necessites una forquilla)
- es molt sà i fresquet, que ara venen les calors. Però, alhora, afarta.
- acollonantment fàcil de fer.
Ingredients per a unes 4 racions:
- un paquet de cous-cous gra mitjà. Tenir en compte que got d’uns 200 grams, resultarà en una ració maca.
- 4 tomàquets madurs però ferms (que es puguin tallar)
- 1 ceba dolça o tendra (que no piqui gaire)
- 2 pebrots verds
- El suc d’una llimona
- 1 llauna de concentrat de tomàquet substituïble per dos tomàquets molt madurs ratllats.
- Oli verge d’oliva
- Sal i pebre
- Opcional: menta fresca tallada fineta i comí.
- Opcional: Un pot petit de cigrons cuits. La recepta de mon pare en porta... però a mi no m’agraden (agh!)
A més, us facilito una manera alternativa de fer el cuscús a la cuscusera àrab. Un “truco”, vaja.
Comencem posat a bullir aigua amb sal (o un estarlux), més o menys la mateixa que cuscús (un got). Quan bulli, hi tirem el cuscús y apaguem el foc. Tapem durant uns 5/10 minuts, però el vigilem i anem removent amb una forquilla per a que s’unflin els grans. Quan estigui, ho pasem a una fonti i hi tirem una nou de mantega o un rajolinet d’oli verge.
Tallem la ceba, el pebrot i el tomàquet a dauets petits. Ho mesclem amb la sèmola. Si teniu el pot de concentrat de tomàquet, afegiu-ho ara, o el tomàquet maduríssim ratllat. Es tracta que el cuscús quedi rosat. Removem. Salpebrem, i hi afegim els cigrons cuits nets i la menta i el comí, si en tenim.
Finalment, amanim amb el suc de la llimona i oli verge.
El resultat es un fotimer de menjar que estarà fantàstic durant tres o quatre dies.
Una versió “deluxe” necessita forçosament la menta –o, fins i tot, “cilantro”- i uns quants cogollos d’enciam o bé un enciam trocadero (fulles petites i carnoses). Poseu en un plat les fulles amb la forma còncava cap amunt i un parell de cullerades de taboulé dins. La gent ho podrà menjar amb els dits com a aperitiu.
Salut!
2 comentaris:
mmmm... m'encanta el cuscús! he arribat a substituir l'arròs pel cuscús! :)
nyam, taboulé! perfecte per als tupperistes (com jo)!
Acabo de descobrir aquest bloc i em penso que el visitaré sovint :)
Publica un comentari a l'entrada