dimarts, 25 de març del 2008

COLIFLOR OFEGADA


La coliflor no és precisament la verdureta estrella, però les seves propietats són estupendes i cal reivindicar-les. Així, la coliflor és rica en calci, magnesi i potassi i conté vitamines C, A, E i K, a més de tenir propietats anticancerígenes. Com els tupperistes volem fomentar també una alimentació sana i variada, doncs per què no incloure la coliflor de manera puntual a la nostra dieta.

L’illa de Mallorca ha donat una recepta de coliflor que val la pena provar. A més, cal fer-ho ràpid perquè les bones coliflors ja s’acaben. A veure, necessitem:
- 1 coliflor
- Ceba (opcional)
- Cervesa o vi blanc (opcional)
- Panses
- Pinyons
- Bacon, cansalada o sobrassada
- Pebre en gra
- Pebre vermell

El més important d’aquesta recepta és el recipient. ÉS MOLT IMPORTANT CUINAR LA COLIFLOR A UNA PAELLA DE FANG. Dit això, abans de tot, tallem la coliflor i la deixem 5 minutets en aigua amb una mica de vinagre o llimona. Mentrestant, tallem la ceba, encara que afegir ceba és opcional. A continuació, posem una mica d’oli a la paella i posem la ceba i el bacon (jo, per exemple, la faig vegetariana i no li poso res de carn; però hi ha una altra versió que és amb sobrassada). Després afegim la coliflor, el pebre en gra, les panses i els pinyons, i ho movem tot durant un parell de minuts. En aquest moment, jo afegeixo una micona de pebre vermell (però això és invenció pròpia). A continuació, afegim aigua i si es vol una copa de vi blanc o cervesa (això també invenció pròpia), ho tapem i deixem coure a foc lent fins que estigui llest.

Ja està! Ja veureu com us canvia la visió de la coliflor!

1 comentari:

Tupperistes ha dit...

Pels apassionats de la col i flor, la Sara Maria, en el seu blog "Delícies del rebost" ens ha fet descobrir una recepta napolitana per fer la coliflor:
http://delicies.blogspot.com/2008/03/col-i-flor-napolitana.html