La coliflor no és precisament la verdureta estrella, però les seves propietats són estupendes i cal reivindicar-les. Així, la coliflor és rica en calci, magnesi i potassi i conté vitamines C, A, E i K, a més de tenir propietats anticancerígenes. Com els tupperistes volem fomentar també una alimentació sana i variada, doncs per què no incloure la coliflor de manera puntual a la nostra dieta.
L’illa de Mallorca ha donat una recepta de coliflor que val la pena provar. A més, cal fer-ho ràpid perquè les bones coliflors ja s’acaben. A veure, necessitem:
- 1 coliflor
- Ceba (opcional)
- Cervesa o vi blanc (opcional)
- Panses
- Pinyons
- Bacon, cansalada o sobrassada
- Pebre en gra
- Pebre vermell
El més important d’aquesta recepta és el recipient. ÉS MOLT IMPORTANT CUINAR LA COLIFLOR A UNA PAELLA DE FANG. Dit això, abans de tot, tallem la coliflor i la deixem 5 minutets en aigua amb una mica de vinagre o llimona. Mentrestant, tallem la ceba, encara que afegir ceba és opcional. A continuació, posem una mica d’oli a la paella i posem la ceba i el bacon (jo, per exemple, la faig vegetariana i no li poso res de carn; però hi ha una altra versió que és amb sobrassada). Després afegim la coliflor, el pebre en gra, les panses i els pinyons, i ho movem tot durant un parell de minuts. En aquest moment, jo afegeixo una micona de pebre vermell (però això és invenció pròpia). A continuació, afegim aigua i si es vol una copa de vi blanc o cervesa (això també invenció pròpia), ho tapem i deixem coure a foc lent fins que estigui llest.
Ja està! Ja veureu com us canvia la visió de la coliflor!
L’illa de Mallorca ha donat una recepta de coliflor que val la pena provar. A més, cal fer-ho ràpid perquè les bones coliflors ja s’acaben. A veure, necessitem:
- 1 coliflor
- Ceba (opcional)
- Cervesa o vi blanc (opcional)
- Panses
- Pinyons
- Bacon, cansalada o sobrassada
- Pebre en gra
- Pebre vermell
El més important d’aquesta recepta és el recipient. ÉS MOLT IMPORTANT CUINAR LA COLIFLOR A UNA PAELLA DE FANG. Dit això, abans de tot, tallem la coliflor i la deixem 5 minutets en aigua amb una mica de vinagre o llimona. Mentrestant, tallem la ceba, encara que afegir ceba és opcional. A continuació, posem una mica d’oli a la paella i posem la ceba i el bacon (jo, per exemple, la faig vegetariana i no li poso res de carn; però hi ha una altra versió que és amb sobrassada). Després afegim la coliflor, el pebre en gra, les panses i els pinyons, i ho movem tot durant un parell de minuts. En aquest moment, jo afegeixo una micona de pebre vermell (però això és invenció pròpia). A continuació, afegim aigua i si es vol una copa de vi blanc o cervesa (això també invenció pròpia), ho tapem i deixem coure a foc lent fins que estigui llest.
Ja està! Ja veureu com us canvia la visió de la coliflor!
1 comentari:
Pels apassionats de la col i flor, la Sara Maria, en el seu blog "Delícies del rebost" ens ha fet descobrir una recepta napolitana per fer la coliflor:
http://delicies.blogspot.com/2008/03/col-i-flor-napolitana.html
Publica un comentari a l'entrada