dimecres, 5 de març del 2008

CALÇOTADA TUPPERISTA

Aquest post tractarà de com elaborar una autèntica calçotada a casa.

És igual si fa mal temps, és igual si només sou dos, és igual si al vostre poble no us deixen fer foc a cap lloc i és igual si no teniu calers per anar a menjar calçots a un restaurant (que no deixa de ser un menú i ja sabeu el que pensem aquí dels menús). Ens els fem a casa perquè estem entrenats en elaborar diàriament tuppers de qualitat.
El primer és comprar calçots és clar. Aquest cas pràctic s’ha elaborat amb 75 calçots per a dos persones. A aquests calçots se’ls ha d’aplicar un tractament especial:

1- Es netegen de sorra amb aigua a la pica (un a un)
2- Se’ls talla la “cua”, que no es menja (bueno, jo conec a ningú que se la mengi). Això ens permetrà facilitar la seva elaboració al FORN.
3- Els distribuïm a les dos safates que tenen els forns de la següent manera

En aquest cas els calçots no són mol grans, cosa que ens ha facilitat posar-los guapamente a les dos graelles. Aquestes dues graelles les posem al forn de manera simultània (abans haurem deixat uns 5 minuts el forn escalfant-se a to trapo). Quan fiquem els calçots baixem la temperatura del forn una mica (50º aprox).


Els calçots al forn més o menys triguen tres quarts d’hora en fer-se bé. Quan portem més o menys la meitat, posem la graella de baix a dalt i viceversa per a què es facin bé per a tot arreu. Penseu que quan quedin uns 10 minuts haureu de tornar a ficar el forn a tot gas per què es torrin una mica els calçots per fora.

Mentre fem els calçots al forn elaborarem la famosa salsa de calçots (ROMESCO). A continuació podem veure els ingredients que varem fer servir

En una paella comencem a fer el sofregit amb els tomàquets tallats i la meitat dels alls que vulguem tirar a la salsa. Jo acostumo a tirar molt all a tot arreu.

A la vegada que fem el sofregit, posem les dos nyores en un got d’aigua (0,33) i ho posem al microones un minut, com si féssim una infusió de nyores i les deixem reposar.

EN un recipient de turmix posem ametlles (la meitat del paquet... però això va a gustos), l’altre meitat d’alls que ens queda i dos torrades esmicolades (jo no tinc recipient de turmix així que ho faig a una cassola petita) La cosa verda que surt a la paella és una prova pilot " afegir una mica de julivert" ... per veure com quedava.


Quan el sofregit comenci a fer-se, separem el contingut del got de les nyores: L’aigua al recipient del turmix i les nyores a la paella amb el sofregit. En aquest punt, comencem a esmicolar amb una cullera de fusta la nyora a la paella i anem removent el sofregit per a que no s'enganxi.
El sofregit un cop tirem les nyores haurà d’estar uns 20-25 minuts més al foc. Jo el retiro quan he esmicolat bastant les nyores i es comença a enganxar a la paella a piñón.
Quan tinguem el sofregit llest el tirem al recipient del turmix, hi tirem vinagre (generosament), oli, sal i ho batim bé. Ha de quedar més o menys així:

Bueno pos ja ho tenim doncs. Traiem els calçots en paper de diari, posem la salsa a plats plans. Important tenir a la taula un recipient per titar-hi la pell dels calçots.



I aleshores ja podem començar a gaudir dels nostres calçots en captivitat.

PD Si vols, els fiques a tupper i te’ls emportes al curro al dia següent tot tenint en compte els efectes secundaris de la ingesta de calçots.








4 comentaris:

Anònim ha dit...

¡Pppprrtzzzzz!
¡Preeet!

Mariwampi ha dit...

També disponible la versió castellana en "tonterias del rock", jejeje

mongkix ha dit...

ei xiket!

bocabadat em deixes amb la teua demostració culinària... agregue el teu blog a favoritos... jejeje


molt bona idea!

ale b7s
jo no tinc blog, tinc fotolog: www.fotolog.com/mongkix

Anònim ha dit...

Angel por dios!!...eso nunca se hace en casa..peazo cerdaka!