És igual si fa mal temps, és igual si només sou dos, és igual si al vostre poble no us deixen fer foc a cap lloc i és igual si no teniu calers per anar a menjar calçots a un restaurant (que no deixa de ser un menú i ja sabeu el que pensem aquí dels menús). Ens els fem a casa perquè estem entrenats en elaborar diàriament tuppers de qualitat.
El primer és comprar calçots és clar. Aquest cas pràctic s’ha elaborat amb 75 calçots per a dos persones. A aquests calçots se’ls ha d’aplicar un tractament especial:
1- Es netegen de sorra amb aigua a la pica (un a un)
2- Se’ls talla la “cua”, que no es menja (bueno, jo conec a ningú que se la mengi). Això ens permetrà facilitar la seva elaboració al FORN.
3- Els distribuïm a les dos safates que tenen els forns de la següent manera
En aquest cas els calçots no són mol grans, cosa que ens ha facilitat posar-los guapamente a les dos graelles. Aquestes dues graelles les posem al forn de manera simultània (abans haurem deixat uns 5 minuts el forn escalfant-se a to trapo). Quan fiquem els calçots baixem la temperatura del forn una mica (50º aprox).El primer és comprar calçots és clar. Aquest cas pràctic s’ha elaborat amb 75 calçots per a dos persones. A aquests calçots se’ls ha d’aplicar un tractament especial:
1- Es netegen de sorra amb aigua a la pica (un a un)
2- Se’ls talla la “cua”, que no es menja (bueno, jo conec a ningú que se la mengi). Això ens permetrà facilitar la seva elaboració al FORN.
3- Els distribuïm a les dos safates que tenen els forns de la següent manera
Els calçots al forn més o menys triguen tres quarts d’hora en fer-se bé. Quan portem més o menys la meitat, posem la graella de baix a dalt i viceversa per a què es facin bé per a tot arreu. Penseu que quan quedin uns 10 minuts haureu de tornar a ficar el forn a tot gas per què es torrin una mica els calçots per fora.
Mentre fem els calçots al forn elaborarem la famosa salsa de calçots (ROMESCO). A continuació podem veure els ingredients que varem fer servir
En una paella comencem a fer el sofregit amb els tomàquets tallats i la meitat dels alls que vulguem tirar a la salsa. Jo acostumo a tirar molt all a tot arreu.
A la vegada que fem el sofregit, posem les dos nyores en un got d’aigua (0,33) i ho posem al microones un minut, com si féssim una infusió de nyores i les deixem reposar.
EN un recipient de turmix posem ametlles (la meitat del paquet... però això va a gustos), l’altre meitat d’alls que ens queda i dos torrades esmicolades (jo no tinc recipient de turmix així que ho faig a una cassola petita) La cosa verda que surt a la paella és una prova pilot " afegir una mica de julivert" ... per veure com quedava.
Quan el sofregit comenci a fer-se, separem el contingut del got de les nyores: L’aigua al recipient del turmix i les nyores a la paella amb el sofregit. En aquest punt, comencem a esmicolar amb una cullera de fusta la nyora a la paella i anem removent el sofregit per a que no s'enganxi.
El sofregit un cop tirem les nyores haurà d’estar uns 20-25 minuts més al foc. Jo el retiro quan he esmicolat bastant les nyores i es comença a enganxar a la paella a piñón.
Quan tinguem el sofregit llest el tirem al recipient del turmix, hi tirem vinagre (generosament), oli, sal i ho batim bé. Ha de quedar més o menys així:
Bueno pos ja ho tenim doncs. Traiem els calçots en paper de diari, posem la salsa a plats plans. Important tenir a la taula un recipient per titar-hi la pell dels calçots.
I aleshores ja podem començar a gaudir dels nostres calçots en captivitat.
PD Si vols, els fiques a tupper i te’ls emportes al curro al dia següent tot tenint en compte els efectes secundaris de la ingesta de calçots.
4 comentaris:
¡Pppprrtzzzzz!
¡Preeet!
També disponible la versió castellana en "tonterias del rock", jejeje
ei xiket!
bocabadat em deixes amb la teua demostració culinària... agregue el teu blog a favoritos... jejeje
molt bona idea!
ale b7s
jo no tinc blog, tinc fotolog: www.fotolog.com/mongkix
Angel por dios!!...eso nunca se hace en casa..peazo cerdaka!
Publica un comentari a l'entrada