dijous, 28 de febrer del 2008

QUICHE LORRAINE (llegir-se amb boqueta petita)


Menos mal que el mes s’acaba i el sant salari ja ha arribat... però com que ahir el banc encara no havia transformat la transferència en diners de veritat ens varem veure obligats a continuar amb la inventiva culinària-tupperània...


Tenia una massa de pasta brisa congelada de la sirena des de feia segles i se’m va acudir aprofitar-la i transformar-la en la deliciosa coca francesa en la que pots qualsevol tipus d’ingredient. Lo imprescindible en la recepta és: pasta brisa (com una pasta de full), 1 ou mínim, crema de llet i formatge. Si teniu com a mínim això... ja teniu una bona quiche.

La meva la vaig fer amb els següents ingredients:

  • Pasta brisa de la sirena (tarda a descongelar-se i l’has d’amassar... un rotllo).
  • 1 ou
  • 2 dits de crema de llet (a ull)
  • Formatge ratllat mozzarella
  • ¼ de formatge camembert
  • Un tros de carbassó (l’altre tros estava quasi florit)
  • 4 Espàrrecs a punt de morir
  • Ceba tallada de la Sirena
  • 1 llom de salmó congelat

Prepareu la pasta brisa segons les instruccions del fabricant. La poseu en un motllo i la folreu amb paper de plata. Pressioneu bé que si no les parets de la massa cauen i no podreu omplir-la. La poseu al forn a 200 graus uns 15-20 min (fins que estigui dauradeta).

Mentrestant talleu les verduretes (la ceba ja la tenia tallada! Je!) i les poseu a sofregir en una paella amb una mica d’oli. I afegim el salmó talladet. Quan tot estigui ben rosset ho retireu.
Per altra banda, bateu l’ou amb la crema de llet i afegiu els formatges (el camembert tallat a daus), sal i pebre. Barregeu la crema amb els ingredients sofregits.

La massa quasi segur que ja estarà. Avoqueu la barreja dins de la massa i al forn uns altres 15 minutets o bé fins que estigui cuit.
Podeu fer-la amb bacon, pernil dolç, tonyina, espinacs, carn salada, porros...

Apunt final: Agraïments a en Campu, qui em va introduir en el món de la quiche... tot i que l’aprenent ha superat al mestre (jejeje!)

5 comentaris:

TARRIÑOMAN ha dit...

Gora Cutten Mari!

Mariwampi ha dit...

Gracias tarriñoman, Al final todo será para bien y nos reiremos mucho

Tupperistes ha dit...

Mari! Els tupperistes et trobarem molt a faltar!

Sara ha dit...

Em declaro Quicheaddicta!! I la teva la prepararé, segur que sí... però potser amb pasta brisa o de full fresca (no s'ha d'amassar.. hahaha).

Si vols tenir més receptes de quiche (la meva de bacon és facilísssima!), al meu blog, a la secció de pintxos, aperitius... n'hi ha alguna.

Enhorabona per aquest blog tant divertit!

Tupperistes ha dit...

Sara, buff a nosaltres també ens agraden molt les quiches sobretot a final de mes! Gràcies