dimarts, 19 de febrer del 2008

DE COM REDUIR EL TEMPS DEDICAT AL TUPPER


Com a bons tupperistes resignats, hem dedicat moltes hores a la elaboració diària dels nostres tuppers. En aquest post us describim unes quantes tècniques que ens permeten ser més eficients a l'hora de fer-nos el tupper. Uns quants consells que us ajudaran a reduir el temps dedicat a fer el tupper de l'endemà:
  1. TREBALLAR UN DIA, DESCANSAR-NE 5: Els dissabtes que podem (tenim temps i per una disfunció en el rellotge interior ens llevem d'hora) dediquem un parell d'hores a produir tuppers en cadena i emmagatzamar-los a la nevera o congelador. El millor que podeu fer és dedicar aquest temps en produir segons amb suc, que necessitin quasi bé els mateixos ingredients. Per exemple: les mandonguilles amb sèpia i pèsols i la fideuà comparteixen els alls, ceba, sèpia, tomàquet. Posats a picar ceba tan ens fa picar-ne una o dues i no embrutem tant. És un goig arribar dijous a les 10 de la nit a casa desprès de 3 cerveses obrir el congelador i treure un tupper per l'endemà, agafar enciam i una llauna de tonyina.


  2. UNA SOPAR, DOS ÀPATS: Aprofitar alguna cosa del sopar i fer-ne una variació per portar amb tupper l'endemà o transformar les sobres del sopar en l'acompanyament del dinar. Exemple: Per sopar fem espinacs a la catalana, en fem més i els barregem amb macarrons. Ja tenim un plat de pasta pel dinar.


  3. SENSE GOTA DE TEMPS: Agafar totes aquelles llaunes que no estiguin caducades de casa i enciam, pebrot, pastanaga... i fer l'amanida a la feina (veure el post: De com fer una amanida). Endur-se paquets de verdura congelats i condimentar-los amb llaunes. Per exemple: Ens enduem un bloc congelat de bledes. El fem en el micro de la feina durant 10 min i afegim un pot de cigrons, oli i sal.

Aquests són els nostres consells però ben segur que vosaltres en teniu a munts de molt pràctics. Us animem a que els feu públics.





3 comentaris:

Anònim ha dit...

Hola! consells pràctics d'un tupperista consumat: tenir 3-4 tuppers iguals, de doble compartiment. Cuinar sempre per 3 persones més de les que menjaran, quan cuinis (unes verduretes per sopar, uns macarrons, arrossos, rostits...). Guardar l'excedent als tuppers, i congelar. El tupper serveix de motllo. El següent cop que cuinis, desmotlles el tupper i guardes el contingut en bossetes al congelador. Rentes el tupper i el reomples amb el nou plat. Vas acumulant bossetes congelades de racions de plats diversos. Cada dia esculls el que et ve de gust i ho recoloques al tupper que t'emportes a la feina. Com que està congelat, no vessa.

Tupperistes ha dit...

Toma ahí!!! Aixó sí que és un bon consell tupperista! I nosaltres tots aquests anys vivint sense saber-ho!!
Moltes gràcies gran sabi/sàbia!

Anònim ha dit...

Uoo, quins grans consells! Segurament és un consell molt idiota perquè ja ho sabeu (l'experiència ens fa savis...), però recomano invertir en uns bons tuppers. En comptes de comprar 10 tuppers de l'IKEA per 5€, val més comprar-ne dos o tres de bons. Fa molta il·lusió arribar a la feina i comprovar que a la bossa de roba que utilitzem per transportar el tupper amunt i avall (que som ecològics!) no hi ha ni una taca :)