dimarts, 19 de febrer del 2008

De com fer una amanida a l’estil tupperista sense cuinar res

Si ets d’aquells que dius que no tens temps per preparar-te un tupper per l’endemà.... ara ja no tens excuses. Presentem l’amanida tupperista:

Es tracta de fer-se una amanida “in situ”, per menjar al tupper, amb ingredients que portem de casa. Aquesta amanida la preparem a “l’office” en 5 minuts, no cal cuinar res, ,tindrà un aport complert de nutrients i serà plat únic perquè portarà de tot. Al gràfic següent podeu veure de què es composa aquesta amanida (tres tipus de d’ingredients):



Ingredient 1: LA BASE de l’amanida seran els tomàquets. Els tallarem en bocins ben petits i de manera ràpida. Existeix una tècnica ninja, però això és una altre tema que us explicaré en un altre post.

Ingredient 2: LA CHICHA. Ho sento, jo no sóc vegetarià i a l’amanida hi tiro sempre animals o peixots. Li dóna consistència i evita que a mitja tarda et tornis a morir de gana. Principalment hi tiro peixos de llauna (en escabetx, en oli, en tomàquet, en salsa picant... aquí hi ha tot un univers per descobrir!!!). A més, podreu veure que tots els peixos que s’enumeren al gràfic són els denominats “blaus”, així que us anirà be pel sistema cardiovascular ja que les seves grasses no son saturades i porten omega peich. També hi tiro, de vegades, pernil salat o dolç. Si posem el pernil al micro 10 segons, es socarrimarà una miqueta i donarà un sabor més intens a l’amanida.

Ingredient 3: LESVITAMINES I LA FIBRA. Aquest apartat és el més creatiu. Aquí val tot. Qualsevol vegetal que t’agradi cru o de llauna. Jo he posat els que més he utilitzat al llarg d’aquests anys de consumidor d’amanides llampec, però es pot posar el que vulguis, no només vegetals, també productes làctics com el formatge o fruits secs. Els vegetals i les hortalisses que hi tirarem ens aportaran vitamines per estar guapos i forts i també fibra, amb el que potenciem el nostre hàbit lector d’etiquetes de xampús, sabons etc.

Per últim amanir de manera clàssica o com tu vulguis.

Cal tenir en compte que, en molts casos, el 66% dels ingredients de l’amanida venen en llauna o pot. Amb el que a principis de més fas un acopio d’aquests productes al súper (no es podreixen) per tenir sempre la possibilitat de fer-te una amanida al dia següent, sempre i quan tinguis tomàquets. Pensa en la utilitat que té això si ets un despistat gambitero i el teu cap tendeix al caos.

PD Tinc testimonis que durant 2 anys he menjat una amanida d’aquestes cada dia (bueno, menys quan anàvem al xino)

9 comentaris:

Anònim ha dit...

Aqui un testimoni de les macro amanides del corresponsal!!! T'has deixat de mencionar els pots de mongetes seques o de llenties!!! En un altre post serà... I per cert, molt xulo el dibuixet!!

moixernona ha dit...

Jo que també sóc molt amanidera faig un suggeriment per afegir-hi:
- fruita, que pot variar des de poma tallada a daus, a maduixes quan és l'època que hi donen un color molt vistós i un gust que contrasta
- codonyat, si és artesanal i bo -si no, no val la pena- tallat a bocins petits.
Amb això augmentes la part de vitamines i hidrats de carboni.

Anònim ha dit...

És veritat!! El toc de la fruita queda molt especial! I a més quedes la mar de bé! Sembla que sigui un tupper sortit del mateix Bulli!! I la idea de la moixernona d'afegir-hi codonyat és espectacular!! Ho hem provat i queda deliciós!!!

Anònim ha dit...

Aquí una, que és despistada de mena, s' ha trobat algun dia a la ofi, compuesta i sense dinar.. així que us proposo un "kit de supervivència" per tenir al calaix. Una llauneta de pèssols cuits, llauneta de tonyina, vaset d' arroç precuit brillante, "un minuto y listo"(hi ha d'integral, basmati i salvatge...), tupper per fer l' amanida i forquilla per menjar. Aquests són els meus bàsics però podeu tenir allò que més us agradi per una urgència. Ja sé que sembla cutre, però quan t' has deixat el dinar a la taula de casa, és pura delícia!!

Anònim ha dit...

Hola,
Primero felicitaos por el blog de la que me declaro oficialmente fans (así en plural).
Os conocí a través de Mar (de Los Sabores Perdidos) y desde entonces os visito diariamente.
Y es que en breve comienzo una larga etapa como tupperista (cuatro años mínimo..) y además en Terrassa así que me viene ver leer vuestro blog para ir haciendome al catalán.
Estoy tomando nota de todos vuestro consejos, pero tengo alguna que os quiero comentar.
En el caso de las ensaladas ¿es mejor llevarlas aliñadas? o quizá es mejor aliñarlas in situ?? y si es así dónde se podría llevar el aceite y vinagre para que no se derrame?

TARRIÑOMAN ha dit...

Hola.

Ni se te ocurra llevarlas aliñadas. Puedes hacer lo siguiente:

- En un aramirio del office dejar la botella de aceite, vinagre, sal etc... o incluso dejar una aceitera. Como en casa vamos. Peligo: suelen desaparecer rapidamente.

- Coges y en una misma botella de agua de 33cl con tapón y todo llevas, mezclado, aciete, vinagre y sal. Antes de echártelo en la ensalada lo mueves en plan coctelera y listo. Cierra fuerte el tapón o déjalo en un cajón del curro (ocupa poco).

Tupperistes ha dit...

Buff! Avui he anat a dinar a un restaurant de menú i a les 6 de la tarda, el meu estòmac encara se'n recent!

Vicky! Benvinguda al món tupperista! La teva panxa t'ho agrairà! i et felicito per la teva molt bona intenció d'aprendre català! Si tens qualsevol dubte aquí ens tens!

Anònim ha dit...

Hola tupperistes! Tinc la solució per si no teniu tomàquets frescos: PATATES BABY de les que van envasades i bullides. També podeu fer una amanida similar amb llegum cuita i escorreguda.
M'encanta la cuina i sóc patidora dels tupper, o sigui que a partir d'ara ja tinc una nova font d'on menjar

Anònim ha dit...

Benvingut/da anònim!!! Gràcies per la teva aportació i endavant a posar cullerada a tots els posts q anem posant i a anar compartint els "truquillos" amb tota la comunitat tupperista!!!