dijous, 21 de febrer del 2008

DE COM “FINALS DE MES” AFECTA LES NOSTRES NEVERES!

Amb un sou mil i pico eurista, els temuts “finals de mes” arriben cada vegada més d’hora!! Estem a dia 20 i la nostra nevera comença a assemblar-se al nostre compte corrent: està buida!
Llavors, què fem?? Com ho podem fer per dinar cada dia?? Molt senzill... ha arribat l’hora de la inventiva!! Es tracta de recuperar aquelles petites coses que queden pels nostres armaris i la nostra nevera i fer les barreges més exòtico-estrambòtiques que us pugueu imaginar!! Us posaré l’exemple del meu dinar d’avui!

Allò que quedava per casa...
  • Patates
  • Llauna d’olives
  • Llauna de tonyina
  • Tall de pernil salat semi dissecat
  • Un ou per fer maionesa (també val maionesa de pot!)
  • Formatge
  • Sèsam i pipes (d’això mai en falta a la nostra cuina! És un acompanyament que li dóna un toque de sabor boníssim a gairebé tots els plats!)

... i ho convertim en:

Fas la patata bullida i la talles a rodanxes. Hi afegeixes les olives també talladetes, i la tonyina. Tallem el pernil salat i el formatge a trocets, i ho afegim juntament amb una mica de maionesa, i el sèsam i les pipes! I a punt per menjar!! A veure, no és el plat de la meva vida però no està mal!

MORALEJA de tot plegat:
Amb el menjar “menos pensado” podem crear un plat que no està mal, i sobreviure un dia més en aquests difícils dies abans de cobrar!!

7 comentaris:

gemma ha dit...

Us acabo de descobrir des de "A taula" i us llegiré de dalt a baix! Poso tupper al meu marit 2 dies a la setmana i segur que em podeu donar un munt d'idees.

Felicitats pel blog!

Anònim ha dit...

Benvolguts tupperistes:
Em poso en contacte amb tu per consultar-te si podem incloure un enllaç al teu bloc a Olleta de verdures, la nostra bitàcola personal sobre gastronomia. Resulta que volem posar en marxa una nova secció que es diu gastrosfera.cat on volem recollir tots els enllaços que coneixem sobre blocs de cuina i gastronomia escrits en català.
Sé que no és una petició habitual demanar permís per incloure un enllaç un bloc o un lloc web, però em sembla una deferència: ja que "utilitzo" el teu bloc per "emplenar" el meu, que menys que demanar-te permís?

Resto atent a la teva resposta i t'agreixo, d'entrada, la paciència per llegir i eventualment respondre aquest missatge.

Massitet, un tupperista militant

Tupperistes ha dit...

Gemma,
Encara que el verdader tupperista és el teu marit, tu ets la "mano que mece la cuna" en aquest cas el tupper... Per tant, estem encantats de donar-te la benvinguda a la nostra Plataforma i et convidem a que ens expliquis quines meravelles li prepares i per què no, que ell ens expliqui que pensa quan obra els teus magnífics tuppers!

Tupperistes ha dit...

Massitet,
La Plataforma reunida en assemblea ha decidit per unanimitat acceptar la teva petició. Et donem permís per què ens incloguis a Gastroesfera.cat sobretot desprès d’haver analitzar en profunditat el vostre blog... i d’haver comprovat que la vostra cuina és digna de sibarites! No sabem si els nostres humils tuppers hi podran competir amb vosaltres!

Anònim ha dit...

Estimats tupperistes:
Moltíssimes gràcies per haver acceptat la nostra petició. En somple d'orgull saber,a més, que la nostra petició s'ha considerat en la vostra assemblea.
Per cert, com a tupperistes militants que som (avui porto arròs amb verdures!) no trigarem gaire en incorporar algunes de les receptes que ens cruspim en el dia a dia!

Salut i llarga vida al tupper!

Tupperistes ha dit...

Olleta de verdures: linkem el vostre blog. Esperem els vostres comentaris tupperistes amb molt de gust.

Amunt el Tupper!

Tupperistes ha dit...

Aquest final de mes se'ns està fent mooooolt i mooolt llarg tant que avui ens hem vist menjant un tupper de petites sobres dels menjars del cap de setmana... no ha estat gaire digne però en fi! no era tòxic! Una barreja de tall rodo amb salsa de pomes i mel (molt bo) amb pasta i un trosset de botifarra de bolets!