divendres, 10 d’octubre del 2008

Bombes casolanes (no aptes per bombardejar oficines de la Diagonal)


Qui no ha anat mai a una bar de tapes, ha vist les denominades “bombes” i s’ha preguntat: I com s’elaborà aquest bé de Deu? Són una prova que la humanitat ja no pot evolucionar més?
Doncs si voleu fer-les a casa només teniu que seguir els següents passos:

Ingredients: (quantitats segons la gana que tinguis). Carn picada, patates, tomàquet per fregir, julivert, sal, oli i pa ratllat.

El primer de tot és tenir una bona quantitat de carn picada. En aquest cas es va fer servir carn de vedella... picada a mà (era diumenge, y no tenia ni carn picada ni picadora).
Un cop ben picada, es fa el sofregit que servirà de farciment a les nostres bombes. Passem la carn per la paella , hi posem sal i quan estigui una mica feta hi posem el tomàquet i el julivert i ho tapen una estoneta. És opcional posar una mica de Tabasco o qualsevol producte similar per a què les bombes acostumen a picar.
De manera paral·lela posem a bullir patates (pelades). Quan estiguin ben bullides les farem puré amb una forquilla i ho tindrem preparat a un plat
El següent pas és el de confeccionar la nostra bomba de la següent manera: posem al palmell de la mà una catifa de puré de patata (ull a veure si et cremaràs) i a sobre posem un parell de cullerades (de cafè) de sofregit i ho emboliquem amb cura amb la patata que tenim a la mà (si convé podeu afegir una mica més de patata quan tingueu la bola quasi llesta. La cosa es que qeudi ben rodoneta.
Ara hem d’empanar les bombes. Aquí ha dos possibilitats:
Si les fregim: primer les passem per ou i després pel pa ratllat.
Si les fem al forn: No cal el pas de l’ou, les passem directament pel pa ratllat (si no teniu pa ratllat sempre podeu passar pel morter unes torrades ben picades) i amb un pinzell o lo que se’t ocorri les pintem amb oli.
I res, les deixeu en el forn fins que es posin una mica dures o les fregiu fins que quedin ben torradetes i a gaudir d’aquesta meravella de la ciència i la tecnologia.

Acompanyeu-les amb les salses que més us agradin, poseu-les al tupper i a somiar amb una migdiada ... per què a part de les cuines, les empreses no instal·len racons per fer la migdiada????? Per què???

1 comentari:

Super Coco ha dit...

No se yo si no son amptes per bombardejar oficines en general. Per que despres de menjar-te'n dues d'aquestes, amb una mica de salsa picant i sense fer migdiada, els teus companyas es poden sentir bombardejats, que per mi el tupper feinil ha de ser de digestio facil.

PD mola la recepta.