Qui no ha anat mai a una bar de tapes, ha vist les denominades “bombes” i s’ha preguntat: I com s’elaborà aquest bé de Deu? Són una prova que la humanitat ja no pot evolucionar més?
Doncs si voleu fer-les a casa només teniu que seguir els següents passos:
Ingredients: (quantitats segons la gana que tinguis). Carn picada, patates, tomàquet per fregir, julivert, sal, oli i pa ratllat.
El primer de tot és tenir una bona quantitat de carn picada. En aquest cas es va fer servir carn de vedella... picada a mà (era diumenge, y no tenia ni carn picada ni picadora).
Un cop ben picada, es fa el sofregit que servirà de farciment a les nostres bombes. Passem la carn per la paella , hi posem sal i quan estigui una mica feta hi posem el tomàquet i el julivert i ho tapen una estoneta. És opcional posar una mica de Tabasco o qualsevol producte similar per a què les bombes acostumen a picar.
De manera paral·lela posem a bullir patates (pelades). Quan estiguin ben bullides les farem puré amb una forquilla i ho tindrem preparat a un plat
El següent pas és el de confeccionar la nostra bomba de la següent manera: posem al palmell de la mà una catifa de puré de patata (ull a veure si et cremaràs) i a sobre posem un parell de cullerades (de cafè) de sofregit i ho emboliquem amb cura amb la patata que tenim a la mà (si convé podeu afegir una mica més de patata quan tingueu la bola quasi llesta. La cosa es que qeudi ben rodoneta.
Ara hem d’empanar les bombes. Aquí ha dos possibilitats:
Si les fregim: primer les passem per ou i després pel pa ratllat.
Si les fem al forn: No cal el pas de l’ou, les passem directament pel pa ratllat (si no teniu pa ratllat sempre podeu passar pel morter unes torrades ben picades) i amb un pinzell o lo que se’t ocorri les pintem amb oli.
I res, les deixeu en el forn fins que es posin una mica dures o les fregiu fins que quedin ben torradetes i a gaudir d’aquesta meravella de la ciència i la tecnologia.
Acompanyeu-les amb les salses que més us agradin, poseu-les al tupper i a somiar amb una migdiada ... per què a part de les cuines, les empreses no instal·len racons per fer la migdiada????? Per què???
divendres, 10 d’octubre del 2008
Bombes casolanes (no aptes per bombardejar oficines de la Diagonal)
Etiquetes de comentaris:
CORRESPONSAL TONTERIAS DEL ROCK,
ELS BÀSICS
Subscriure's a:
Comentaris del missatge (Atom)
1 comentari:
No se yo si no son amptes per bombardejar oficines en general. Per que despres de menjar-te'n dues d'aquestes, amb una mica de salsa picant i sense fer migdiada, els teus companyas es poden sentir bombardejats, que per mi el tupper feinil ha de ser de digestio facil.
PD mola la recepta.
Publica un comentari a l'entrada