diumenge, 21 de setembre del 2008

Temps de carbassa



La carbassa parenta de la síndria, el meló i el cogombre (pepinu pels amics) es troba en aquestes dates en el seu punt àlgid. La trobareu fàcilment a qualsevol botiga i us la recomanem per què té poques calories (20 per cada 100 gr.) i és altament diürètica.


Avui us presentem tres versions de la mateixa recepta: CREMA de CARBASSA. Si no l’heu provada mai, us la recomanem sobretot perquè té un punt dolç que us sorprendrà i, si sou d’aquells que la textura de la crema no us agrada, us recomanem que la feu més líquida que espessa fent-la quasi bé com si fos sopa.

Crema de carbassa bàsica:

  • Carbassa, tanta com vulgueu. Els principis tupperistes recomanen fer-ne gran quantitat i congelar-la en un tupper. Per descongelar-la la deixeu unes hores fora la nevera i la remeneu fins tornar-la a lligar.

  • Ceba (una grossa per carbassa).

  • 75 gr. de formatge fresc, tipus philadelphia. Pot ser substituir per mantega, quesitos o margarina.

Talleu la carbassa a daus. Un secret: la pela és bona i un cop cuita no fa nosa. A més, no diuen que les vitamines es troben a la pell??? Peleu la ceba i talleu-la a daus.
Bulliu la carbassa i la ceba més o menys uns 30 min. Coleu-los i reserveu part de líquid per fer-la al gust d’espessor. Tritureu-los amb la miniprimer tot afegint-i el formatge fresc, sal i pebre. Boníssima!

Crema de carbassa digna de convidats:
Aquesta recepta és més elaborada que l’anterior i dóna un gust especial a la crema que la fa digna de concursos de cuina.

  • 1 Carbassa

  • 1 Pastanaga

  • 1 Porro

  • 1 Ceba

  • 75 gr. de formatge fresc

  • Llet o crema de llet.

Traieu la pela de les verdures i talleu-les a daus petits. Poseu-les en una olla fonda amb un rajolí d’oli calen i sofregiu-les. Quan ja estiguin daurades, afegiu aigua. Han de bullir una mitja hora. Coleu-los i reserveu part de líquid per fer-la al gust d’espessor. Tritureu-los amb la minipimer tot afegint-i el formatge fresc, una mica de llec, sal i pebre. Més que bona!

Crema de carbassa per a temps difícils:
Aquesta recepta tracta d’estalviar temps i diners, fent dos àpats en 1! Es tracta de fer brou de pollastre, que podreu aprofitar per sopa, i crema de carbassa.

  • Carbassa

  • Pastanaga

  • 1 tomàquet

  • 1 Ceba

  • Formatge fresc

  • Llet

  • 1 carcanada de pollastre

Peleu la ceba i la pastanaga i talleu-la a daus grossos. Talleu la carbassa (podeu deixar-hi la pell, jeje!!) a daus. Poseu tots els ingredients en una olla grossa i fonda amb la carcanada de pollastre, afegint aigua fins dalt. Feu bullir l’olla una hora i 30 minuts, estones a foc alt i estones a foc lent. Afegiu sal. Un cop la sopa tingui bon gust, ja estarà feta i al punt de sal.
Coleu el brou. Reserveu les verdures (totes menys el tomàquet), afegiu-hi una mica de brou i llet, el formatge fresc i tritureu amb la minipimer.
Depèn de la olla, però segur que us surten 5 primers plats (3 sopes i 2 cremes) en una única cuinada. A més, bullint la carbassa amb la carcanada, la crema agafa un regust a infantesa (qui la faci ja ens ho dirà).

Si us agrada la carbassa, no us perdeu la fira de la carbassa a Esponellà, l’1 d’octubre!

7 comentaris:

Ro ha dit...

Molt bones idees! M'apunto allò de posar la pell (es tan difícil treure-la en cru!), l'última recepta de sopa/crema i allò de posar philadelphia.

Laura ha dit...

Proveu de posar-hi una mica de nou moscada per sobre, abans de servir, i per donar-li un contrast de color, unes fulletes de menta... triomfareu!
Provaré d'afegir-hi Philadelphia, com dieu. Té pinta de quedar millor!

bajoqueta ha dit...

Un blog bestial jajaja. Passaré a visitar-vos de tant en tant.
una ex-fiambrerera

kik ha dit...

mmmm! Quina gana, i quanta anyoranca!! (la c trencada no exiteix a Colómbia, sorry)

Ja us enviaré receptes d'aquí amb ingredients totalment desconeguts, a veure qui és capac de posar-ho dins un tupper!!

iondes ha dit...

KIK!! Aixi que si que entres al Blog eh!! Esperem la recepta colombiana... no subestimis les capacitats dels tuppers!!!
Petonets!!!

Anònim ha dit...

Quina alegria i sorpresa trobar-me amb els vostres comentaris!!! A veure les receptes d'altres terres! Si en voleu alguna de Mali la puc demanar al Bàkary, un alumne que acaba d'arribar d'allà i avui mateix ha començat a la classe!!!
MUAKS!!!
Moixernona

Anònim ha dit...

Si afegim a la crema uns anacards. Queda bonissima!!