dijous, 17 de juliol del 2008

A los san fermines con Tupper


L’altre dia, varem tenir un sopar d’estiu amb la feina. No cal que us expliquem a quin tipus de discoteca varem anar a parar. El cas és que tenien una pantalla que projectava un reportatge de los san fermines (de molt mal gust… veies a la gent amb comes etílics… i tu amb cubata en mano… i claro, l’últim que et venia de gust era fer-ne un altre. Estranya tècnica de màrqueting la d’aquesta empresa)

El cas és que desprès de parlar del que fa la gent al llarg de la nit, el reportatge es va dedicar al dia. Es veu que la gent de Pamplona queda a les 8 del matí desprès de sortir de festa i comencen a preparar menjar, grans quantitats de menjar. És tradició posar el menjar en grans tuppers (llegeixis capses de plàstic on deses la roba d’hivern), carregar-lo entre dues persones i portar-lo a la plaça de toros per veure el final de la corrida/ encierro (no tinc gaire clara la diferència). El fet és que el del reportatge no era un cas aïllat. Van fer un pla obert de la plaça de toros i totes les colles portaven tuppers.

Sembla doncs que les tradicions espanyoles s’estan modernitzant. Imagino que abans carregaven el menjar en olles i que al llarg del camí es perdia més de la meitat del menjar. No tinc ni idea quan de temps fa que les olles s’han substituït pels tuppers però som de l’opinió que incloure el tupper en una tradició fa que el tupper sigui més digne! Els tupperistes ens haurem d’agermanar a aquesta festa, encara que només sigui la part gastronòmica d’aquesta!

1 comentari:

Unknown ha dit...

Jo, que sóc de Girona i porto 3 anys visquent a Pamplona ho puc confirmar i verificar. És cert. I sovint porten bidons de plàstic plens de calimotxo i altres plens de macarrons amb tomàquet. No se sap qui són més animals, ells o els pobres toros.