dilluns, 19 de maig del 2008

SOPA MISO I AMUNT PARAIGÜES


Primer de tot, els tupperistes ens hem de disculpar per la poca activitat del blog en aquestes últimes setmanes… la feina i els nous projectes ens han absorbit i no ens ha quedat temps per res. Esperem que accepteu les disculpes.

Amb aquests dies de pluges i freds ens hem vist obligats de canviar el contingut de la gotimplora. Hem passat del fresc gazpacho i les sortides de picnic als parcs de Barcelona a la trista il·luminació dels florescents de la cuina de l’oficina. En aquestes dies tristos i grisos (no ens queixem de la pluja, que consti!), ens veiem obligats a dopar el nostre organisme amb sopes vigoritzants. Avui us proposem una sopa oriental (la sopa miso) que a la versió tupperista és un bon complement al tupper diari. Els nostres amics nutricionistes us poden especificar el que us diem però aquesta sopa aporta molta energia ipoques calories, perfecte per ensenyar pit i cuixa!

Hi ha dos tipus de miso: el blanc i el vermell. Va a gustos, el blanc és més suau i el vermell més salat. El podeu trobar a les tendes orientals i biològiques en sobre o en pasta. Nosaltres us aconsellem la pasta: dura més i és més econòmica. Ambdues són ben senzilles i ràpides de fer.

Escalfar una tassa amb aigua i abans que l’aigua bulli (no sé on varem llegir que si el miso bull perd part de les propietats que té) i afegim o mitja cullerada de miso en pasta amb una raig d’oli i sal si el trobeu dolç o el sobre. La podeu complementar amb verduretes o tofu (que haureu de portar passades per la paella de casa).

Només amb aquesta senzilla recepta tindreu energia suficient per aguantar el paraigües, la maleta i el bolso fins arribar a casa.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Des de la cuina macrobiòtica ens diuen que hem d'acompanyar la sopa de miso amb verdures arrel (ceba i pastanaga especialment)i amb alga wakame per tal d'equilibrar les energies d'aquest plat. El procediment és semblant. Primer posem a remull les algues wakame durant 5 minuts. Després les posem a l'aigua calent durant 5 minuts. Un cop passat el temps afegim la pastanaga i la ceba durant uns 20 minuts i després afegim el miso. També per aportar energia al plat, jo l'acompanyo de cereals (bulgur, que no engreixa) i amb cigrons amb una mica de salsa de soja. Està boníssim!!!

Anònim ha dit...

Benvolguda corresponsal,
Què et sembla si ens expliques què és aixó del bulgur, com es prepara i en quines receptes el podem fer servir?? Ah! i on es pot comprar!! Pinta molt bé aixó d'un cereal que no engreixa!