dijous, 8 de maig del 2008

LA SRA.Y US ENSENYA A FER GAZPAXTO (Aprofitats!!!)



  • 2 llesques de pa sec sense la cotna (ara em sincero: és un rotllo això d’anar a comparar pa rodo expressament i deixar-lo que s’assequi i treure li la cotna! Jo agafo 2 llesques de pa bimbo i llestos!). El pa el deixem en un plat fondo amb aigua, oli i vinagre mentre que preparem la resta d’ingredients.

  • 1 kg de tomàquets tipus pera ben madurets

  • 1 pebrot verd ben maco i gros

  • 1 pebrot del mateix color que us queden els … d’aguantar els jefes

  • 1 gra d’all (o dos depèn de la dimensió) li traiem allò del mig per què no torni (detall de la casa: si hem compartir rotets de tarda amb els companys de feina millor sense que torni l’all)

  • 1 cogombre (traducció: pepinu)

  • Oli del bo (D.O Siurana), sal, pebre

Instruccions per no ser més un aprofitat (i retornar l'alegria):
Tallar els tomàquets, pebrots i pepinu a daus. Posar-ho en una olla grossa junt amb l’all. Agafar el minipimer i amb força i alegria que són 3 minuts.
Hi posem el pa, amb l’aigua, l’oli, la sal i el pebre i tornem a triturar.

Atenció: molt important!!! Passar-ho tot pel colador xinés. És més eficient si vas remenant amb una cullera. Quan ja no hi hagi líquid, a les escombraries i aboques més gazpatxo per colar.

Quan ja estigui tot passat pel xinés, el rectifiquem de sal, pebre, oli, vinagre i, si fa falta, all.

A la nevera.

L’endemà a matí, agafes una botella de plàstic buides, i amb un embut, hi evoques el gazpatxo i cap a la feina a fer feliços els vostres companys i companyes!

3 comentaris:

Mariwampi ha dit...

Jo trobo molt a faltar el gazpatxo de la senyora Y, el del senyor T també estava bo pero era una mica fort.
Canvio una mica el tema, tots el dimarts porten fruita (pomes i peres)a la oficina, la porten d'una web que m'ha semblant bastant interesant http://www.directodelcampo.com/ en veritat ells no venen res, només posen en contacte als productors amb els consumidors finals, sense intermediaris i el preu son els que productors consideren just.

eatingschool ha dit...

Felicitats pel blog!
Som una consultoria dietètica totalment a favor de la bona alimentació i de la dieta mediterrània i aplaudim els tupperistes! Ens ha encantat la vostra iniciativa...
Si necessiteu algun consell sobre nutrició no dubteu a demanar-nos-ho.

Una coseta només, no és gaire recomanable per a la salut el consum habitual de pa de motlle industrial... per al gazpatxo millor poseu una miqueta de pa sec que us hagi quedat d'uns dies abans.

Salut i bon profit!

Anònim ha dit...

Moltes gràcies per l'oferiment EATINGSCHOOL! Us tindrem en compte! De totes maneres us convidem a "posar cullerada" (mai més ben dit!!) a qualsevol recepta que publiquem al blog! Ens encanta trobar el costat saludable a cada recepta!!